Прес-центр29 листопада 2021, 14:11

29 листопада під керівництвом голови райдержадміністрації Олега Сліпця відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступника голови райдержадміністрації Бориса Руденка та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації

Під час засідання було проаналізовано поточний стан справ, підсумовано роботу за попередній тиждень та окреслено завдання на найближчий період. Традиційно, у порядку контролю була заслухана інформація про стан справ у сфері відповідальності.

Головний спеціаліст сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту Сергій Пустовий поінформував про стан гідроспоруди Сватівського водосховища. Так, відповідно до договору оренди земельної ділянки під водним об’єктом у 2005 році в довгострокове користування було передано ділянку земель водного фонду з розташованим на ній водним об’єктом, яке знаходиться на території Сватівської міської ради, товариству з обмеженою відповідальністю «Тара-Маркет». У 2017 році робочою групою, утвореною Сватівською райдержадміністрацією, було проведено інвентаризацію водного об’єкта та його гідротехнічної споруди. Згідно з характеристикою і технічним станом, які зазначені в акті інвентаризації, дамба потребує поточного ремонту.

Наразі технічний стан дамби, а особливо автодороги, яка проходить по ній, значно погіршився внаслідок надмірної навантаженості великогабаритного транспорту та відсутності будь-якого ремонту продовж багатьох років. Руйнація дамби може спричинити згубні наслідки для всіх сватівчан, бо зона можливого затоплення від водосховища охоплює понад 4 тис. будинків міста Сватове.

Головою райдержадміністрації було надано доручення проаналізувати права та обов’язки сторін, визначені в укладеному договорі та запросити у товариства з обмеженою відповідальністю «Тара-Маркет» інформацію щодо стану виконання договірних зобов’язань орендарем. А також ще раз звернутися до профільного департаменту Луганської облдержадміністрації стосовно проведення капітального ремонту автодороги О131302 (об’їзна дорога м.Сватове).