Прес-центр7 вересня 2017, 11:09

Чергова перемога Оборотнівського народного фольклорного колективу «Рушничок». Тепер у полтавських Сорочинцях

З 22 по 27 серпня в селі Великі Сорочинці на Полтавщині проходив   Національний Сорочинський ярмарок. Це не просто велике торгове свято з веселощами, гулянням і колоритними закупами по-українськи, це ще і яскрава театралізована вистава за участю героїв творів Миколи Васильовича  Гоголя та фольклорних колективів, а також велика концертна та розважальна програми.

Свої досягнення на Сорочинському ярмарку представив кожен район Полтавщини і більшість регіонів країни. Серед товарів, якими торгували на ярмарку, були продукти харчування та напої, одяг і взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд та багато іншого.

  Всі сцени ярмарку щохвилини співають, танцюють та грають, радуючи гостей ярмарку. Проходили народні свята, фестивалі, конкурси, виступи народних колективів: Святий Спас, Свято сала, Свято морозива, фестиваль дитячої творчості «Ярмариночка».

  У фестивалі народної творчості «Ярмаринка» брали участь колективи та солісти з Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Київської, Чернігівської,  Запорізької, Донецької областей. У цьому фестивалі брав участь і Оборотнівський народний фольклорний колектив «Рушничок», й отримав перемогу - посів І місце. Вітаємо наших земляків!

Зазначимо, що організація поїздки на фестиваль відбулася за рахунок коштів, виділених з районного бюджету за районною програмою розвитку міжрегіональних культурних зв’язків на 2015-2017 роки.