Прес-центр4 вересня 2018, 14:09

Дайджест перебування митців культури в Сватівському районі

В рамках візиту 03 вересня поточного року на територію Сватівського району мистецької делегації на чолі з заступником Міністра культури України Юрієм Рибачуком відбулося ряд заходів.
Робоча зустріч з головою Сватівської райдержадміністрації Дмитром Мухтаровим, під час якої було обговорено засади реалізації державної політики в сфері культури на теренах Сватівщини.
Дмитро Мухтаров наголосив, що розвиток сфери освіти й культури в районі є одним з пріоритетних завдань для місцевої виконавчої влади. Він зауважив, що в цілому у районі вдалося зберегти мережу закладів культури й мистецтва району та сприяти їх розвитку. Також учасники зустрічі обговорили сучасний стан бібліотечної справи в районі. Визначилися, що оновлення бібліотечних фондів та підключення до інтернет-мережі бібліотечних закладів є важливим етапом для розвитку інформаційної та мовної культури суспільства.
Далі делегацію зустрічали учні Сватівської районної школи мистецтв ім. В.Зінкевича хореографічною композицією «Слобожанська полька», артисти та майстри декоративно-ужиткового мистецтва комунального закладу «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка». Запальний український танок та щирі пісні сприяли гарному настрою гостей. Виставка робіт місцевих майстринь, які є берегинями культурної спадщини нашого краю, вразила учасників делегації кількістю виробів, розмаїттям представлених жанрів, високою майстерністю виконаних робіт.
Творче спілкування мало продовження у Сватівській районній центральній бібліотеці ім. Т.Полякова, де відбулося засідання «круглого столу», учасниками якого обговорено питання привернення уваги до розвитку читацького і культурного світогляду юного користувача та всебічне підтримання престижу читання, як надважливого елементу культури через оновлення традиційних методів роботи відповідно до сучасних потреб дітей та молоді. 
На огляд присутніх завідуюча дитячим відділом Центральної районної бібліотеки Наталія Пономарьова представила презентацію про досвід, проблеми та новації у підтримці читання дітей.
Купу позитивних відгуків від заступника Міністра культури України Юрія Рибачука та Генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Алли Гордієнко отримала бібліотекар бібліотеки-філії №7 села Коломийчиха Світлана Швидкова, яка впроваджує інноваційні форми роботи щодо популяризації дитячого читання. 
Галина Ткачук та Вероніка Котик, які є представниками видавництва «Ранок», провели в бібліотеці пізнавальну та захоплюючу співбесіду з дітьми молодшого шкільного віку щодо їх вподобань серед жанрів літератури та подарували їм подарунки.
Резолюцією перебування мистецької делегації на чолі з заступником Міністра культури України Юрієм Рибачуком на території Сватівського району визначено, що налагодження творчих зв’язків, продуктивна співпраця між всіма ланками культурної спільноти є запорукою сталого розвитку культурного розмаїття країни.