Прес-центр20 березня 2024, 13:03

Діалог з деокупованими громадами – начальниця Коломийчиської СВА відвідала Чкаловську територіальну громаду Чугуївського району Харківською області

Галину РАДЧЕНКО, начальницю Коломийчиської СВА та її заступницю Людмилу ПАВЛОВУ начальник Чкаловської СВА Сергій КОТЕНКО ознайомив з досвідом відновлення територій після деокупації. Сьогодні з 12 тисяч мешканців у громаді проживають тільки 7 тисяч, що повернулися після деокупації. Не зважаючи на проблеми, люди поступово пристосовуються до реалій сьогодення.

 

За словами Сергія КОТЕНКА,  найбільшою проблемою на сьогодні є замінованість території. До вирішення цього питання, крім спеціальних служб, долучаються всі жителі громади — як фермери та підприємці, так і пересічні громадяни.

 

Галина РАДЧЕНКО зазначила: «Кожен подібний досвід роботи ніколи не буде зайвим. Ми побачили втілення деяких цікавих та креативних ідей щодо відновлення територій. Відразу видно, що громадою керує справжній господарник. Знайшли порозуміння з багатьох питань та домовилися продовжити спілкування в подальшому».