Прес-центр12 вересня 2017, 16:09

До уваги мешканців Сватівського району!

З 1 по 30 вересня триватиме щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки», мета якого – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Десять світлин, що отримають найвищі оцінки журі, братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Цього року конкурс проходить у майже 30 країнах світу. Українська частина проводиться вшосте і до участі запрошуються усі охочі – і любителі, і професіонали. Конкурсний список складається з понад 70 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх областей України, в тому числі Криму.

Для участі у конкурсі потрібно бути зареєстрованим у Вікісховищі – одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 по 30 вересня, а також обов’язково вказати їх унікальний ID. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як протягом вересня, так і раніше, головне, щоб це були власні роботи. Також цього року можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки. Рекомендується одразу вантажити фото у високій роздільності.

Призовий фонд буде розділено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторів найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток та переможцями спецномінацій.

Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням: https://ua.wikimedia.org/wiki/Вікі_любить _пам’ятки_2017/Регламент

З пропозиціями щодо співпраці та запитаннями можна звертатися до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimediaukraine.org.ua