Прес-центр21 грудня 2021, 13:12

Голова райдержадміністрації Олег Сліпець та голова районної ради Людмила Русанова провели спільну нараду з керівництвом Сватівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки

З 1 січня 2022 року вступає в дію Закон України «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки, сил оборони та інших суб’єктів з питань його підготовки і ведення.
Національний спротив – це комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.
Метою національного спротиву є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру та сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.
Під час наради очільники району обговорили з т.в.о. начальника Сватівського РТЦК та СП (колишній райвійськкомат) Дмитром Коротким питання підготовки та виконання завдань, передбачених цих Законом, в мирний час та в особливий період, а також забезпечення життєдіяльності населення і функціонування об’єктів інфраструктури на території Сватівського району.