Прес-центр8 грудня 2021, 17:12

Голова райдержадміністрації Олег Сліпець відвідав сервісний центр Пенсійного фонду України, що функціонує у Сватовому

Під час зустрічі з його керівницею Майєю Трофимовою обговорювалася співпраця райдержадміністрації та територіального підрозділу Пенсійного фонду у питаннях реалізації державної соціально-економічного політики та регулювання соціально-трудових відносин.

Очільник відділу обслуговування громадян № 10 розповіла про його роботу. Зокрема, зосередила увагу на особливостях пенсійного забезпечення громадян відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», порядку нарахування грошових виплат та їх автоматичного призначення.

Сервіс «Автоматичне призначення пенсії за віком» дозволяє призначати виплати автоматично при досягненні громадянином пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних. Послуга надає можливість громадянам подати усю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь й без будь-яких обмежень. Підставою для автоматичного призначення пенсії є подання особою через вебпортал анкети-заяви та згоди на застосування такого механізму, засвідченого персональним кваліфікованим електронним підписом. Варто зазначити, що впровадженню електронного сервісу автоматичного призначення пенсії передує копітка робота з оцифрування паперових трудових книжок.

Цікавили керівника району й питання організації прийому громадян у період пандемії коронавірусу та дотримання працівниками сервісного центру протиепідемічних заходів при їх обслуговуванні.