Прес-центр14 травня 2021, 18:05

Голови чотирьох новостворених районів Луганщини зустрілися у Сватовому, щоб обговорити питання співпраці

14 травня на базі Сватівської райдержадміністрації відбулася робоча зустріч голови Сватівської райдержадміністрації Олега Клименчукова, голови Сєвєродонецької райдержадміністрації Романа Власенка, голови Старобільської райдержадміністрації Віталія Кононова та голови Щастинської райдержадміністрації Тетяни Новикової. Це було спільне рішення очільників органів виконавчої влади районного рівня.

Під час бесіди були вибудувані форми роботи в умовах оптимізації системи органів виконавчої влади, ефективної взаємодії з територіальними громадами, що увійшли до складів новоутворених районів, відбувся обмін вже набутим досвідом та власними напрацюваннями.

 Особлива увага була приділена проблемам, із якими стикаються райони в контексті реформи децентралізації влади та шляхам їхнього вирішення, питанням соціально-економічного розвитку та цивільного захисту територій, організації мобілізаційної роботи, заходам щодо попередження поширення коронавірусної інфекції, зокрема, організації вакцинації на підпорядкованих територіях тощо.

Обговорили й способи досягнення такої мети, як надання мешканцям реформованих територій набагато кращих і якісніших послуг, адже основне завдання адміністративно-територіальної реформи – побудова чіткої системи виконавчої влади і розвинутої системи місцевого самоврядування на базовому рівні.

Також упродовж діалогу колеги-керівники домовилися дотримуватися єдиного стилю оформлення сторінок у соціальних мережах і єдиної айдентики усіх чотирьох райдержадміністрацій.

Оцінюючи результати заходу, очільники районів вирішили, що такі спільні зустрічі є сенс проводити постійно.