Прес-центр27 липня 2018, 09:07

Меморандум про співпрацю

Ефективна взаємодія держави і громадянського суспільства є однією з важливих передумов розвитку демократії. Успішність цієї взаємодії зумовлюється постійним діалогом, удосконаленням практики взаємовідносин, активною участю громадян у державних справах.

Активне, впливове і розвинене громадянське суспільство є важливим елементом будь-якої демократичної держави та відіграє одну з ключових ролей у впровадженні нагальних суспільних змін і належного врядування, в управлінні державними справами і вирішенні питань місцевого значення, розробці і реалізації ефективної державної політики у різних сферах, утвердженні відповідальної перед людиною правової держави, розв'язанні політичних, соціально-економічних та гуманітарних проблем.

Так, з метою створення сприятливих умов для подальшого розвитку в районі громадянського суспільства, запровадження ефективного механізму взаємодії його інститутів зі Сватівською райдержадміністрацією на засадах партнерства і взаємної відповідальності, 26 липня, у Сватівській райдержадміністрації, підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку громадянського суспільства в України й культурного простору між Сватівською райдержадміністрацією, в особі голови райдержадміністрації  Мухтарова Д.Х.,  Сватівською районною радою, в особі голови районної ради Сліпець В.В. та громадською організацією «Українська Ініціатива», в особі голови правління Громадської організації «Українська Ініціатива» Косенко Ю.А. 

Співпраця сприятиме налагодженню та зміцненню між Сватівським районом та іншими територіями України, розвитку свободи слова, підвищенню освітнього і культурного рівня громадян, захисту національного та культурного простору.

Також, цього дня у райдержадміністрації за участі керівництва району, працівників райдержадміністрації, закладів освіти та культури району, спільно з громадською організацією «Українська Ініціатива»  відбувся захід «Літопис українського Донбасу: нові сторінки боротьби за Українську Державність на теренах Сватівського району», за участі керівництва району, представників громадської організації «Українська Ініціатива».