Прес-центр27 лютого 2024, 12:02

На сьогодні відновили свою діяльність 9 закладів охорони здоров’я територіальних громад Сватівського району

Про це було зазначено на робочій нараді райдержадміністрації, яка пройшла 26 лютого, під керівництвом голови Сватівської районної державної адміністрації Олега Сліпця.

Для можливості функціонування КНП «Білокуракинський центр ПМСД» та КНП «Білокуракинська багатопрофільна лікарня» у 2024 році та укладання договорів з НСЗУ за напрямками діяльності, розроблено Програми фінансової підтримки закладів на 2024 рік. Програмами передбачені видатки на оплату праці, на створення матеріально-технічної бази, необхідної для здійснення діяльності, на оренду приміщення закладу, ведеться пошук приміщення, яке б відповідало всім вимогам НСЗУ для оренди, та відновлення роботи закладу.

Фінансування КНП «Коломийчиський ЦПМСД» здійснюється за рахунок місцевого бюджету, відповідно до Програми, затвердженої розпорядженням начальника СВА, підтримка закладу запланована на 2024-2027 роки. Планується отримання ліцензії на медичну практику для подальшої роботи та укладання договору з НСЗУ, що дасть можливість надавати, в тому числі дистанційно, більш якісну допомогу ВПО громади.

Штатна чисельність фактично зайнятих працівників КНП «Красноріченська АЗПСМ». Медичні працівники проводять верифікацію облікових записів пацієнтів з метою перезаключення декларацій, також здійснюються заходи з метою визначення кількості потенційних пацієнтів для заключення нових декларацій. Проводиться пошукова робота по знаходженню нових місць для подальшого надання медичних послуг на місцях. Розпорядженням начальника Красноріченської СВА затверджена Програма підтримки закладу на 2024 рік. КНП «Красноріченська АЗПСМ» здійснює заходи із забезпечення населення деокупованих населених пунктів лікарськими засобами.

Лікарем загальної практики сімейної медицини I категорії КНП «Нижньодуванська АЗПСМ» надаються медичні послуги на гуманітарному хабі Нижньодуванської СВА в м.Харків. У 2024 році фінансування закладу планується за рахунок коштів місцевого бюджету, відповідно до затвердженої Програми.

Наразі затверджено Програму фінансової підтримки КНП “Сватівський ЦПМСД” на 2024 - 2027 роки. Фінансування КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» протягом 2024 року відбуватиметься за рахунок залишків коштів на рахунках підприємства. На даний час вирішується питання щодо оренди приміщення під розміщення закладу у м.Ужгород. В планах підприємства на 2024 рік - укладення договору з НСЗУ за пакетом 9 «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах».

Заклади охорони здоров’я КНП «Троїцький ЦПМСД» та КНП «Троїцьке ТМО», які підпорядковані Троїцькій селищній раді працюють на території, підконтрольній Уряду України. Діяльність КНП «Троїцький ЦПМСД» повністю фінансується за рахунок селищного бюджету відповідно до затвердженої Програми. КНП «Троїцький ЦПМСД» укладено з НСЗУ договір на оплату послуг за пакетом «Надання первинної медичної допомоги», планується укладання договору за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». Медичний персонал КНП ЦПМСД здійснює прийом громадян в офлайн та шляхом онлайн консультації. Планується придбання ЕКГ апарату для підвищення якості надання медичної допомоги на ХАБ. Діяльність КНП «Троїцьке ТМО» фінансується за рахунок власних коштів, накопичених закладом, та коштів селищного бюджету, відповідно до затвердженої Програми. Лікарі КНП «Троїцьке ТМО» надають медичні послуги на гуманітарних хабах та у приміщеннях благодійних організацій.