Прес-центр7 квітня 2021, 13:04

Обговорили питання експлуатаційного утримання автомобільних доріг

          6 квітня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков, разом з головою районної ради Людмилою Русановою, провів зустріч з начальником Сватівської філії «Сватівський райавтодор» ДП «Луганський облавтодор» Ігорем Бєліком, на якій обговорювали питання стану доріг Сватівського  району та впорядкування прилеглих територій.

          В рамках проєкту  «Велике будівництво», другий рік поспіль на Луганщині ведеться поточний  середній ремонт автомобільної дороги Н-26 Чугуїв - Мілове. Ця дорога  – одна з  головних транспортних магістралей  області. Наразі роботи виконуються на ділянці км 167+000 – 175+000. Вона  розпочинається за с.  Містки в напрямку м. Старобільськ, її довжина становить 8 км. Ремонтні роботи виконує ТОВ «БК ЄВРОДОР» (місто Дніпро) – приватний  підрядник, якого було обрано за результатами тендерів, що провела Служба автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro. Хід ремонту, відповідність технологічному циклу контролюється замовником – Службою автомобільних доріг у Луганський області. На цей час ведеться фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття, одночасно приводяться до ладу узбіччя. Також буде розчищена  придорожня смуга від чагарників та дрібнолісся. У 2021 році має відбутися завершення робіт, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, впорядкування транспортних зупинок.

          До того ж, Службою автомобільних доріг у Луганській області готуються проєкти з відновлення доріг державного значення за кошти держбюджету, в тому числі ділянок дороги Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове, що поєднує
Сватове і Білокуракине. Сподіваємося, що частину ділянок доріг буде відремонтовано вже у цьому році.

          Також керівники району обговорювали питання сталої роботи Сватівського райавтодору у 2021 році, ремонту комунальних доріг місцевого значення, залучення коштів місцевих громад на проведення цих робіт та перенесення (встановлення) знаків «Сватівський район» відповідно до нових меж району.