Прес-центр19 серпня 2020, 17:08

Підсумки моніторингу: заклади освіти готові до нового навчального року

Плідно і змістовно протягом останніх двох тижнів працювала районна комісія з перевірки готовності цих закладів до нового 2020-2021 навчального року, члени якої відвідали 20 закладів загальної середньої освіти та 2 позашкільні заклади. Вони відзначили високий рівень готовності всіх закладів освіти до нового навчального року.

Так, у всіх закладах створено безпечні умови для навчання та перебування дітей і працівників в період карантину, створено умови для мінімізації ризику інфікування, виокремлено та обладнано спеціальне приміщення для тимчасового перебування учасників освітнього процесу, передбачені місця для дезінфекції рук, наявні засоби дезінфекції та розміщені контейнери для використаних засобів індивідуального захисту тощо.

На виконання актів перевірок ДСНС щодо дотримання вимог пожежної безпеки у закладах освіти проведено значний обсяг робіт, а саме:

демонтовано зі стін та стель горючі матеріали, а на їх місце встановлені матеріали з показником НГ (негорючі) в НВК «Сватівська ЗОШ І ст. – гімназія», Сватівських ЗОШ № 2 та № 6, Оборотнівському, Свистунівському та Преображенському НВК, Містківській ЗОШ І-ІІ ст.;

проведена вогнегасна обробка дерев’яних конструкцій горищних приміщень у міській школі № 6, Гончарівській школі та Оборотнівському НВК;

виконаний монтаж пожежної сигналізації у школі № 6 м.Сватове;

ведуться роботи з монтажу пожежної сигналізації у Сватівській ЗОШ № 2;

укладені угоди на монтаж пожежної сигналізації та улаштуванню захисту від блискавки у Гончарівській школі;

розроблено проєктну документацію по монтажу пожежної сигналізації Оборотнівського НВК.

На харчоблоках закладів району для впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів, також здійснено великий обсяг робіт, а саме:

встановлено окремий санвузол для працівників харчоблоку Гончарівської школи, НВК сіл Оборотнівка та Свистунівка;

у Сватівській ЗОШ № 6 стіни та підлогу викладено кахлем;

повністю пофарбовано стелі та стіни міських НВК та школи № 8, НВК «Рудівська ЗОШ І-ІI ст. - ДНЗ»;

зроблено капітальний ремонт каналізації у Стельмахівському НВК та Містківській школі І-ІІ ст.

Загалом цього року на поточні ремонти закладів освіти з районного бюджету було витрачено 1 млн 121 тис. грн, на поповнення матеріально-технічної бази – 1 млн 228 тис. грн, на протипожежні заходи передбачено 3 млн 996 тис. грн.