Прес-центр11 cічня 2018, 17:01

Підсумки роботи районного Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Забезпечення належних умов для реалізації соціально- економічних, політичних, особистих прав і свобод особами з інвалідністю є одним з пріоритетних питань районної влади.

Так, на засіданні районного Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (далі – Комітет), яке пройшло під керівництвом заступника голови Сватівської райдержадміністрації Лемешко Г.А., було підбито підсумки проведеної роботи за період з листопада по грудень 2017 року щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до приміщень дільничних виборчих комісій та приміщень для голосування.

Відділом освіти Сватівської райдержадміністрації 100%  забезпечено доступність осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень для голосування та дільничних виборчих комісій, які знаходяться на балансі відділу.

 Свистунівська та Гончарівська сільські ради на теперішній час займаються пошуками підрядної організації для виготовлення пандусу до приміщень, в яких знаходяться виборчі дільниці.

Преображенською сільською радою вжито заходи, які забезпечують 100% доступність осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень для голосування та дільничної виборчої комісії.

Процес роботи в напрямку облаштування приміщень дільничних виборчих комісій та приміщень для голосування в районі триває.

Було здійснено моніторинг виконання доручень, наданих районним закладам охорони здоров’я на попередньому засіданні Комітету.

Так, в Сватівському РТМО для зручності осіб з інвалідністю, вони мають можливість обслуговуватися у відділенні невідкладної екстреної медичної допомоги, яке розташоване на першому поверсі головного корпусу лікарні. Необхідні спеціалісти викликаються за потребою безпосередньо в дане відділення.

Всі особи з інвалідністю перебувають на обліку у сімейних лікарів загальної практики КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району». При необхідності сімейні лікарі оглядають осіб з інвалідністю за місцем їх проживання.

В грудні 2017 року на прозорих вхідних дверях в Сватівському РТМО та КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району» розміщено контрастне коло жовтого кольору для людей з порушенням зору. Такі позначки дозволяють зрозуміти, що перед вами не простір, в який можна йти, а двері.

Також на засіданні Комітету було обговорено шляхи виконання Обласного плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2017 – 2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» від 04.12.2017.

Проведення наступного засідання Комітету заплановано на третю декаду січня 2018 року.