Прес-центр23 лютого 2024, 12:02

Представники громад Сватівщини взяли участь у Форумі відновлення тимчасово окупованих та деокупованих громад

Днями у м.Київ відбувся Форум відновлення тимчасово окупованих та деокупованих громад.

Від Сватівського району до участі долучились керівники Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської військових адміністрації.

Обговорювали бачення процесів відновлення України за участі органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, бізнесу, міжнародних партнерів тощо. Відбулась презентація Платформи «Тимчасово окупованих та деокупованих громад», діяльність якої об’єднує постраждалі внаслідок військової агресії рф громади.

Під час роботи Платформи були обговорені координація політики деокупації, реінтеграції та відновлення, питання посилення спроможності центральної та місцевої влади, відновлення людського капіталу та освіти, як інструменту консолідації постраждалих громад. Представники деокупованих територій поділилися власним досвідом щодо їх відновлення та подальшої реінтеграції мешканців.

Захід проведено Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».