Прес-центр4 квітня 2024, 16:04

Проаналізували анкетування ВПО Сватівського району - лише 5% опитаних проживають у місцях тимчасового проживання (шелтері, гуртожитку, модульному містечку, тощо)

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Сватівській РДА, на засіданні, яке відбулось 3 квітня, розглянула аналіз анкетування ВПО  з території Сватівського району Луганської області.

 

В опитуванні взяли участь 3136 осіб вказаної категорії, з яких – 58% - особи працездатного віку, 23- діти, 14 – пенсіонери. Найбільша кількість з опитаних осіб Сватівщини тимчасово мешкає в Дніпропетровській (577 осіб) та Харьківській (409 осіб) областях, в м. Києві (288 осіб) та Київській області (249осіб).  Більшість респондентів, згідно анкет, потребують натуральної допомоги  та допомоги у пошуку житла – 78% та 31% відповідно, Актуальними також для значної частини переміщених осіб є потреба у медичній та психологічній допомозі та працевлаштуванні.

 

Вагома частина осіб, взявших участь в опитуванні, орендують житло самостійно або з членами родини - 83%, 9% - проживають у друзів/знайомих і лише 5%  проживають у місцях тимчасового проживання (шелтері, гуртожитку, модульному містечку, тощо).

 

На засіданні Ради ВПО також було обговорено  можливості військових адміністрацій  району щодо підтримки осіб з числа ВПО, в тому числі щодо допомоги у забезпеченні тимчасовим житлом, допомоги у працевлаштуванні, та інших актуальних потреб.

 

Анкетування внутрішньо перемішених осіб здійснювали всі військові адміністрації Сватівського району для  внутрішньо переміщених громадян своїх територій. Відповідна робота громад наразі триває. З метою більш повного залучення ВПО Сватівщини до участі у анкетуванні для організації подальшої роботи з  всебічної підтримки такої категорії осіб, було прийняте рішення щодо щотижневого публікування вказаної анкети на офіційних сайтах та  сторінках військових адміністрацій району в соцмережах, на базі хабів та шляхом індивідуальної роботи.