Прес-центр15 квітня 2024, 10:04

Протягом минулого тижня понад 1100 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при громадах Сватівщини

Робочою групою  Красноріченської СВА мешканцям сіл Невське та Новолюбівка доставлено та роздано тижневий запас хліба, які Красноріченській СВА надала БО "ADRA Ukraine". Також робочою групою  Красноріченської СВА самостійно за кошти мешканців с. Невське і с. Новолюбівка в м. Слов’янськ закуплено і доставлено продукти харчування, засоби побутової хімії, бензин, газ у балонах, господарчі матеріали, насіння рослин. Двох мешканців села Невське (похилого віку) робочою групою Красноріченської СВА було  доставлено до лікарні м. Лиман. Лікарі їх обстежили та надали  рекомендації щодо лікування. Також у село Невське  доставлено 24 брезента та роздано мешканцям. Поліцейськими зведеного загону ГУНП в Луганській області  доставлено і роздано мешканцям сіл Макіївка та Греківка  хліб, наданий Красноріченській СВА БО "ADRA UKRAINE" та  брезенти, надані Красноріченською СВА.

 

 

511 осіб з числа ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу в гуманітарному хабі Сватівської МВА в Броварах. Отримували  продуктові набори та непродовольчі товари. В рамках виконання Меморандуму з Бахмутською міською радою 92 особи отримали гуманітарну допомогу від Бахмутської громади в Сватівському хабі.

Працівниками Центру надано 57 консультацій з нагальних питань, у тому числі на телефон «гарячої лінії». У зв’язку з початком збору заяв на отримання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям ЗСУ більшість питань стосувалося порядку отримання даного виду соціальних виплат. Адміністратор ЦНАПу за тиждень проконсультував 13 ВПО. Було актуалізовано дані в Реєстрі громади по 22 особам, видано 5 Витягів з РТГ. За медичною послугою протягом тижня звернулися 36 осіб та 14 ВПО отримали безкоштовні ліки. На минулому тижні в бібліотеці хабу проводилися індивідуальні заняття з цифрової грамотності, працювала дитяча кімната, для дітей було проведено майстер-клас з бісероплетіння. Тиждень завершили традиційним суботнім кінопоказом.

 

 

В гуманітарному хабі Білокуракинської СВА в м.Житомир  за попереднім записом надавав послуги перукар. КУ "Центр надання соціальних послуг" Білокуракинської селищної територіальної громади на базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганської області Білокуракинської СВА в м.Житомир  за підтримки Благодійного фонду "Рокада" Житомир організували роботу групи взаємопідтримки для жінок ВПО. Консультував юрист від БО «Право на захист». Адміністратор ЦНАП надавав адміністративні послуги.

 

 

Протягом минулого тижня 88 ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів у гуманітарному хабі Лозно-Олександрівської селищної громади. Консультував юрист Норвезької ради у справах біженців – звернулось 7 ВПО. Працювали адміністратори ЦНАП Міловської СВА. Фахівці  Попаснянського центру комплексної реабілітації «Лелека» провели цікавий майстер-клас до Великодня, також допомагали з дрібним ремонтом одягу.  Проводив прийом лікар сімейної медицини Троїцької громади – за допомогою звернулось 8 осіб, проводилась видача безрецептурних лікарських препаратів, та видача рецептів за програмою «Доступні ліки».

 

 

Протягом тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків було видано 290 пакунків державної продуктової допомоги. Також пройшли консультації психолога, фахівця Луганського обласного центру зайнятості, лікаря загальної практики сімейної медицини КНП "Нижньодуванська АЗПСМ", КНП "Сватівський ЦПМСД", адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, надав свої послуги перукар.

 

 

Протягом минулого тижня 301 родин ВПО з Луганщини отримали допомогу (продовольчі набори) у гуманітарному штабі Нижньодуванської СВА в м.Київ – продуктові набори від БФ Ріната Ахметова. Лікарі здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації – за допомогою звернулось 44 особи та видали набори безрецептурних ліків  25 особам, 8 осіб звернулось за рецептами на ліки за програмою «Доступні ліки». Протягом минулого тижня працівники ХАБу надали понад 100 консультацій із загальних питань, з питань пошкодженого/зруйнованого майна та інше. Спеціаліст служби у справах дітей надала 11 роз’яснень, проводив прийом спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості – звернулось 12 осіб. Юристи благодійного фонду «Право на Захист» надали правову допомогу 5 особам. За послугами ЦНАПу звернулось 18 осіб.  Проводив прийом фахівець Пенсійного фонду. За попереднім записом працював майстер манікюру, звернулось 5 осіб. В межах надання культурних послуг на базі Нижньодуванського хабу в м.Київ було організовано майстер клас до Великодня, також відбулась зустріч ВПО для неформального спілкування за чашечкою кави, адже гуманітарні хаби Сватівщини -  це не лише місце отримання гуманітарної допомоги, а і простір для спілкування та підтримки.