Прес-центр26 лютого 2024, 16:02

Протягом тижня більше 800 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при громадах Сватівщини

Заступник начальника Красноріченської СВА відвідав мешканців сіл Невське, Новолюбівка, Макіївка та Греківка, доставив тижневий запас хліба. Також в села Невське та Новолюбівка була здійснена доставка гуманітарної допомоги від  Товариством Червоного Хреста - продуктові та  гігієнічні набори, подушки з наволочками. Для мешканців с.Невське було придбано зріджений газ (3 балона), бензин та ліки і доставлено їм. Заступником начальника Красноріченської СВА була організована та здійснена поїздка  мешканців сіл Невське Новолюбівка до м.Лиман для отримання пенсії.

 

В координаційному центрі Сватівської МВА, що в м.Бровари,  на минулому тижні продовжували видавати гуманітарну допомогу від БФ Ріната Ахметова. 20 лютого у хабі Сватівської МВА м. Бровари відбувся тематичний захід з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. Присутні згадали події Майдану, його учасників, акцентувавши увагу на тому, що перш за все, вони розпочали боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність, відвагу і що ми маємо залишатися гідними наших героїв.

 

Лікарі  Троїцької громади надавали медичні послуги на гуманітарних хабах Гірської міської, Лозно-Олександрівської селищної та Марківської селищної військових адміністрацій Медикаменти та вироби медичного призначення для ВПО були відправлені від КНП "Троїцький ЦПМСД" поштою. Спеціаліст Троїцької СВА разом із працівниками ХАБу Гірської громади ( м.Полтава) відвідали просвітницький захід-виставку, присвячену Дню спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь. Прослухали цікаву розповідь про тяжку боротьбу кримчан, яка триває і надалі.

 

В координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області Білокуракинської СВА, що в м.Житомир,  на минулому тижні за попереднім записом працював перукар. Юрист благодійного фонду «Право на захист» та психолог благодійного фонду '"Рокада" надавали свої консультації.

 

В Координаційному центрі надання допомоги ВПО з Луганщини Лозно-Олекандрівської СВА працювали адміністратори ЦНАП Міловської СВА, проводив прийом сімейний лікар. Фахівці  Попаснянського центру реабілітації "Лелека" провели майстер - клас з виготовлення стилізованого українського віночка. Протягом тижня продовжували видавати допомогу від БФ Ріната Ахметова. Працював куточок швачки.

 

Протягом тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків було видано 172 пакунки державної продуктової допомоги. Також пройшли консультації психолога, фахівця Луганського обласного центру зайнятості, лікаря загальної практики сімейної медицини КНП "Нижньодуванська АЗПСМ", КНП "Сватівський ЦПМСД", надав свої послуги перукар.

 

Завдяки плідній співпраці Нижньодуванської СВА з Дарницькою РДА у м. Київ та іноземними партнерами HESSEN HILFT на минулому тижні продовжувалась видача гуманітарної допомоги для ВПО Луганщини  в  хабі в м. Київ. На хабі Нижньодуванської СВА в м. Київі пройшло засідання клубу знавців мови. Говорили про видатних українських письменників. В межах роботи клубу людей похилого віку, відбувся захід до дня закоханих.