Прес-центр11 березня 2024, 15:03

Протягом тижня більше 900 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при громадах Сватівщини.

Учителі та учні Красноріченського ліцею Сватівського району Луганської області виготовили обереги ,намалювали листівки та придбали смаколики для наших захисників. Робочою групою Красноріченської СВА доставлено і роздано населенню с. Невське і с. Новолюбівка 140 буханок хліба. Також мешканцям села Невське за кошти мешканців було доставлено м. Слов’вянськ бензин, газ у балонах, посилки з "Нової пошти". Поліцейськими зведеного загону ГУНП в Луганській області доставлено та роздано гуманітарну допомогу мешканцям с. Макіївка і с. Греківка - 13 продуктових наборів, 60 буханок хліба.

 

В Координаційному Центрі при Сватівській МВА 100 родин ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу. Консультувала юрист БФ «Рокада». ВПО з Луганщини та Донеччини отримали роз’яснення про зміни порядку призначення та виплати допомоги на проживання, призначення такої допомоги після 1 березня 2024 року. Після загального обговорення змін в законодавстві, присутні мали можливість поставити індивідуальні запитання та отримати кваліфіковані юридичні консультації. Працівниками Центру надано понад 30 консультацій з нагальних питань, у тому числі на телефон «гарячої лінії». Адміністратор ЦНАПу за тиждень проконсультував 9 ВПО з питань оновлення та внесення даних до реєстру РТГ та порядку подання повідомлень до реєстру пошкодженого або зруйнованого майна. Також було актуалізовано дані в реєстрі РТГ по 8 особам. За медичною послугою до хабу звернулися 17 осіб та 12 ВПО отримали безкоштовні ліки. Відділом культури молоді та спорту Сватівської міської ради спільно з в.о. директора Сєвєродонецької міської публічної бібліотеки було проведено майстер клас до 8 березня, разом з малечею створювали квіти для мами.

 

Спеціаліст служби у справах дітей Троїцької селищної ради організувала та провела тематичний захід до 210-річчя з Дня народження Тараса Шевченка в Нижньодуванському гуманітарному хабі в Харкові. Лікарі Троїцької громади надавали медичні послуги на гуманітарних хабах Гірської міської, Лозно-Олександрівської селищної та Марківської селищної військових адміністрацій. Медикаменти та вироби медичного призначення для ВПО були відправлені від КНП "Троїцький ЦПМСД" поштою. В ХАБі Гірської громади в Полтаві працювала спеціаліст Троїцької СВА. Працювали адміністатори відділу ЦНАП Троїцької ВА у гуманітарних ХАБах «Луганщина моя» у м. Івано-Франківськ та м. Львів.

 

Завдяки співпраці Білокуракинської СВА із Гуманітарним хабом «Житомир» багатодітні родини та пенсіонери ВПО з Луганщини отримали 60 продуктових наборів. Надавав консультації психолог від БО «Рокада». За попереднім записом надавав послуги перукар. Консультував юрист від БО «Право на захист». Адміністратор ЦНАП надавав адміністративні послуги. Працівники КЗ "Білокуракинський будинок культури ім. Т. Г. Шевченка" взяли участь у заході, присвяченому 210 річниці від Дня народження українського митця Тараса Шевченка, який проходив на базі гуртожитку Європейського університету, де мешкають ВПО з Лисичанська.

 

В Координаційному центрі надання допомоги ВПО з Луганщини Лозно-Олекандрівської СВА працювали адміністратори ЦНАП Міловської СВА, проводив прийом сімейний лікар, видавав безкоштовні ліки. Фахівці Попаснянського центру комплексної реабілітації «Лелека організували роботу куточка швачки. Протягом тижня 80 родин ВПО отримали гуманітарну допомогу.

 

В Нижньодуванському гуманітарному хабі м. Харкова відбувся тематичний захід, присвячений 210-й річниці з дня народження Тараса Шевченка. Протягом тижня було видано 113 пакунків державної продуктової допомоги. Також пройшли консультації психолога, фахівця Луганського обласного центру зайнятості, лікаря загальної практики сімейної медицини КНП "Нижньодуванська АЗПСМ", адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, КНП "Сватівський ЦПМСД", надав свої послуги перукар.

Протягом тижня 539 переміщених осіб з Луганщини отримали допомогу (продовольчі набори) у гуманітарному штабі Нижньодуванської СВА у м.Киїів. Юрист благодійного фонду «Право на Захист» надавав консультації – звернулось 10 осіб. До лікарів звернулось понад 40 осіб, лікарі здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних ліків, та надавали рецепти за програмою "Доступні ліки". Робітники ХАБу надавали консультації із загальних питань, з питань пошкодженого/зруйнованого майна, з питань захисту прав та інтересів дітей та інше, загалом за такими роз’ясненнями звернулось більша 100 осіб. Разом з тим відвідувачів ХАБу забезпечували продуктовими наборами від іноземного партнера HESSEN HILFT.