Прес-центр1 квітня 2024, 11:04

Протягом тижня понад 1000 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при громадах Сватівщини

Завдяки співробітництву Красноріченської селищної військової адміністрації з Благодійною організацією «Благодійний фонд Карітас Краматорськ» Красноріченська громада отримала від БО "БФ "Карітас Краматорськ" газові обігрівачі та балони пропан-бутан 10 кг для поповнення місцевого матеріального резерву. На минулому тижні поліцейськими зведеного загону ГУНП в Луганській області доставлено мешканцям сіл Невське  і Новолюбівка, Макіївка  і  Греківка тижневий запас хліба, який надала Красноріченській селищній військовій адміністрації БО «ADRA Ukraine». Хліб роздали населенню спільно з робочою групою Красноріченської СВА.

 

 

Гуманітарний хаб Сватівської міської військової адміністрації в Броварах проводив видачу гуманітарної допомоги (непродовольчі товари) від Міжнародної організації міграції (МОМ), та продовольчих наборів від БФ «Ріната Ахметова» також відбулась виїзна видача допомоги в с.Гора Бориспільської громади.  231 родина  ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу.  Адміністратор ЦНАПу за тиждень проконсультував  5 ВПО з різних питань. Також було актуалізовано дані в реєстрі РТГ по 5 особам. Відділом соціального захисту населення було надано 4 консультацій.   Працівниками  Центру надано понад 40  консультацій з нагальних питань,  у тому числі на телефон «гарячої лінії». За медичною послугою протягом тижня звернулися 12 осіб та 4 ВПО отримали безкоштовні ліки. В суботу малеча та дорослі відвідали майстер-клас з нетрадиційного малювання. ВПО з Луганської області на минулому тижні відвідали мюзикл Єврейський Кравець, який проходив в  МКЦ «Прометей». Сватівською МВА спільно з  Відділом культури молоді та спорту Сватівської міської ради  для дітей та дорослих з Луганської області було організовано екскурсію до Національного музею історії України  у Другій світовій війні» меморіальний комплекс «Батьківщина – мати».
 

 

В гуманітарному хабі Білокуракинської СВА в м.Житомир  за попереднім записом надавав послуги перукар. КУ "Центр надання соціальних послуг" Білокуракинської селищної територіальної громади на базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганської області Білокуракинської СВА в м.Житомир  за підтримки Благодійного фонду "Рокада" Житомир організували роботу групи взаємопідтримки для жінок ВПО, на минулому тижні відбувся перший захід. Консультував юрист від БО «Право на захист». Адміністратор ЦНАП надавав адміністративні послуги.

 

 

Представництво «The HALO Trust» на минулому тижні  провели рекрутинговий захід в Лозно-Олександрівському хабі в м.Ірпінь. Фахівець ГУ ПФУ в Луганській області консультував в режимі ZOOM-конференції. Діти та їхні батьки з числа ВПО відвідали виставу Національного цирку України «Нова генерація»,   квитки люб’язно надав Почесний консул Республіки Литва Робертас Габулас. Працювали адміністратори ЦНАП Міловської СВА. Фахівці  Попаснянського центру комплексної реабілітації «Лелека» допомагали з дрібним ремонтом одягу.  Протягом минулого тижня 150 ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

 

 

Протягом тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків було видано 351 пакунок державної продуктової допомоги. Також пройшли консультації психолога, фахівця Луганського обласного центру зайнятості, лікаря загальної практики сімейної медицини КНП "Нижньодуванська АЗПСМ", КНП "Сватівський ЦПМСД", адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, юриста Данської ради у справах біженців, фахівця ГУ ПФУ в Луганській області, надав свої послуги перукар.

 

 

Протягом минулого тижня 289 родин ВПО з Луганщини отримали допомогу (продовольчі набори) у гуманітарному штабі Нижньодуванської СВА в м.Київ – продуктові набори від БФ Ріната Ахметова. Лікарі здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації – за допомогою звернулась 41 особа, видавали набори безрецептурних ліків – 24 особи отримали ліки, 5 осіб звернулось за рецептами на ліки. Працівники ХАБу надали понад 119 консультацій із загальних питань, з питань пошкодженого/зруйнованого майна, з питань захисту прав та інтересів дітей та інше. Юристи благодійного фонду «Право на Захист» надали правову допомогу 6 особам.За послугами ЦНАПу звернулось 19 осіб.  За попереднім записом працював майстер манікюру, звернулось 5 осіб.

Відділом світи, культури, молоді та спорту проведено 2 культурно-масових заходи - для дітей та дорослих, працювала бібліотека.