Прес-центр1 березня 2019, 16:03

Реформи в дії: Нова українська школа у Сватівському районі

28 лютого Гончарівська ЗОШ І-ІІІ ст. підсумувала цикл заходів з презентації досвіду роботи щодо впровадження Нової української школи в закладах загальної середньої освіти Сватівського району. На засідання «круглого столу» до закладу завітали заступник голови Сватівської райдержадміністрації Ганна Лемешко,  голова сільської ради Євген Книш, представник громадськості Олег Якубов, завідуючі дитячих садків, вчителі та батьки учнів.

Вчителі початкових класів Лариса Коваленко та Тетяна Калоша поділилися власним досвідом роботи, продемонстрували цікаві відео фрагменти ранкових зустрічей, уроків та відеоінтерв’ю першачків про їхнє навчання.

Продовженням заходу став виступ заступника директора з навчально-виховної роботи Світлани Колєснікової, яка представила гостям досвід створення нового освітнього простору в Гончарівській ЗОШ І-ІІІ ст., повідомила про нововведення та матеріальне забезпечення 1-го класу, про позитивні зміни, які відбулися в школі з початком реформування освіти.

Під час виступу Ганна Лемешко підкреслила значущість об’єднуючої ролі сільської школи у процесі розвитку й реформування села, і шкільна реформа  є міцним підґрунтям цього важливого процесу.  В ході обговорення проведеного заходу присутні дійшли висновку, що старт реформ у закладі – вдалий; єднання педагогічних зусиль, батьківської активної допомоги і бажання першачків – обов’язково дадуть стовідсоткові позитивні результати.

Реформа освітньої галузі є надзвичайно важливою. Навчання молодого покоління визначає майбутнє держави. Очевидно, що сьогодні українська освіта не відповідає ані сучасним запитам з боку особистості та суспільства, ані потребам економіки, ані світовим тенденціям. Саме тому головним завданням Нової української школи є формування свідомих, суспільно активних громадян, здатних забезпечити економічне зростання і культурний розвиток країни.