Прес-центр3 травня 2018, 16:05

Робоча поїздка голови райдержадміністрації Дмитра Мухтарова до с. Верхня Дуванка

02 травня голова райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. та його заступник Лемешко Г.А. здійснили робочу поїздку до с. Верхня Дуванка, в рамках якої було проведено виїзний прийом громадян, під час якого  мешканцями територіальної громади було порушено питання ремонту автомобільних доріг, якості мобільного зв’язку, соціальних виплат, надання пільг та інше.

Спілкуючись з жителями села, голова райдержадміністрації Мухтаров Д.Х., поряд з іншим, детально зупинився на питаннях реформування освітньої галузі, проаналізував стан справ у Верхньодуванській ЗОШ I-III ст. та визначив коло важливих питань щодо подальшого функціонування закладу у 2018-2019 навчальному році.

За прогнозними показниками, станом на 1 вересня 2018 року у навчальному закладі очікується недостатня кількість контингенту учнів та педагогічних кадрів задля функціонування Верхньодуванській ЗОШ I-III ст. Крім цього, припиниться підвіз учнів та педагогів з Нижньодуванської територіальної громади у зв’язку з передачею Нижньодуванської ЗОШ у комунальну власність створеної об’єднаної територіальної громади.

До присутніх було доведено, як варіант розв’язання проблеми, створення освітнього округу  з опорним закладом, яким має стати Нижньодуванська ЗОШ I-III ст., та його філією «Верхньодуванська ЗОШ I ст.».

Відповідно до пунктів 2, 7 Положення про освітній округ, засновниками (співзасновниками) опорного закладу, його філій можуть бути представницькі органи місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, районні ради. Співзасновники укладають договір про спільну діяльність або засновницький договір про утворення опорного закладу, його філій, у якому мають бути визначені питання діяльноств опорного закладу, його філій.

Створення освітнього округу – це, перш за все, надання якісних освітніх послуг, здійснення підвозу дітей до місця навчання та забезпечення закладу педагогічними кадрами.

Попри всі роз’яснення щодо створення освітнього округу, ця пропозиція не була підтримана батьками учнів школи. Тому питання для Верхньодуванської громади щодо перспектив існування школи залишається відкритим.