Прес-центр14 серпня 2020, 10:08

Розпочато моніторинг готовності закладів освіти до нового навчального року

13 серпня комісія з перевірки готовності закладів освіти району до нового 2020-2021 навчального року (далі - комісія) здійснила перший виїзд -  відвідала  Куземівську ЗОШ І – ІІІ ст., НВК «Стельмахівська ЗОШ І-ІІ ст. -ДНЗ», НВК «Ковалівська ЗОШ І-ІІI ст. -ДНЗ», НВК  «Райгородська ЗОШ І-ІІ ст. –ДНЗ», Коломийчиську ЗОШ І-ІІI ст.

Представники комісії  вивчали стан підготовки цих закладів до нового навчального року, їх матеріально-технічну базу та дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Основна увага була зосереджена на  перевірці  створення безпечних умов у школах та дошкільних підрозділах для навчання та перебування дітей і працівників в період карантину та виконанні постанов Головного державного санітарного лікаря України. За результатами перевірки встановлено, що у всіх закладах створені умови для забезпечення виконання встановлених вимог.

У закладах освіти проведено поточні ремонти, приміщення мають охайний та естетичний вигляд, опалювальні системи підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період (завезені дрова, пелети та вугілля), автотранспорт готовий до здійснення перевезень учасників освітнього процесу.

Цього року на поточні ремонти закладів, що перевірялися, з бюджетів всіх рівнів було витрачено 181тис.167 грн, на поповнення матеріально-технічної бази – 44 тис. грн.

Проведено значний обсяг робіта виконання Актів перевірок Державної служби надзвичайних ситуацій, звпровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок).

Особливу увагу членів комісії привернув НВК «Стельмахівська ЗОШ І-ІI ст.-ДНЗ». У харчоблоці закладу виконано великий обсяг роботи, а саме: повністю відремонтовано приміщення кухні, вікна замінено на пластикові, оновлено труби водогону та каналізації, встановлено крани на мийках, налагоджено електрощитову.

За підсумками перевірки комісією визначено, що всі перевірені заклади належним чином підготовлені до роботи у новому навчальному році і, відповідно до реформи децентралізації, в подальшому будуть передані до новоствореної Коломийчиської об’єднаної територіальної громади.