Прес-центр1 серпня 2019, 16:08

Соціальний захист дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківським піклуванням та осіб з їх числа

1 серпня заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь в робочій нараді в режимі відеоконференцзв′язку з керівництвом Луганської обласної державної адміністрації.

Учасники наради обговорили питання організації роботи відповідно до Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні та будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616).

Ганна Лемешко доповіла, що Сватівською райдержадміністрацією підготовлений проєкт відповідного розпорядження, яким буде створено районну комісію та затверджено Порядок її роботи.

Наразі райдержадміністрацією проведено дві наради, на яких визначено алгоритм роботи щодо сприяння реалізації прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сім’ї або умовах наближених до сімейних, та на отримання житла. Перше засідання комісії планується провести 6 серпня 2019 року.