Прес-центр14 лютого 2020, 15:02

Соціальний захист прав дитини

14 лютого під керівництвом голови райдержадміністрації Валерія Честних відбулося чергове засідання районної комісії з питань захисту прав дитини.

Серед питань, винесених на порядок денний, були розглянуті наступні питання: про знаходження у сторонньої особи дитини, яка залишила місце свого постійного проживання; про неналежне виконання батьками батьківських обов’язків; про можливість та доцільність позбавлення прав двох батьків по відношенню до малолітньої дитини.

За підсумками засідання членами комісії були прийняті відповідні рішення. Батькам надані вичерпні рекомендації щодо підвищення їх виховного потенціалу та виключення можливості вилучення дітей з сімейного середовища, а Сватівському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді рекомендовано продовжити здійснення соціального супроводу родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Також комісією були створені міждисциплінарні команди щодо визначення напрямків роботи соціального захисту восьми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.