Прес-центр9 травня 2021, 11:05

Сьогодні ‒ 76 річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

           Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг героїв залишається невичерпним джерелом патріотизму й вірного служіння своєму народу.

         Страшні уроки війни ціною численних трагедій викарбували заклик до збереження людських цінностей, шанування життя, єдності, патріотизму.

          Все далі відходять важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя заради миру та спокою майбутніх поколінь.

          9 травня у Сватовому, біля Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи, відбувся урочистий мітинг до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Всі небайдужі сватівчани зібралися, щоб вшанувати пам’ять захисників й усіх загиблих.

Зі словами вдячності та  привітаннями до ветеранів звернулися очільники району та міста. «На жаль учасників тих подій стає дедалі менше, але жива пам'ять про страшні події війни, подвиг простого солдата, працівника тилу, підпільника. Вони боролися заради нашого майбутнього і людство має засвоїти уроки Другої світової війни. Велика вдячність та низький уклін ветеранам. Я щиро зичу всім здоров’я, віри, терпіння, наснаги, миру та злагоди. З Днем перемоги, Луганщино, з Днем перемоги, Сватівщино» - зазначив у своїй промові голова райдержадміністрації Олег Клименчуков.

          Вшанували загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання й  

покладанням квітів до Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи.

          У територіальних громадах району сьогодні також відбулися урочисті заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.