Прес-центр27 листопада 2020, 14:11

Сватівщина втратила унікальну людину: сьогодні на 85 році життя пішла у засвіти Людмила Володимирівна Свілогузова

27 листопада перестало битися серце людини, чий внесок у розвиток сфери культури району важко переоцінити. Свідченням цього є її багаторічна плідна і високопрофесійна робота на ниві декоративно-ужиткового мистецтва, наповнена любов’ю до рідного краю та постійними творчими пошуками.

Смерть Свілогузової Людмили Володимирівни – це непоправна втрата не лише для її рідних, близьких, друзів та шанувальників її таланту, а й для Сватівщини, бо її роботи – це справжній «золотий» фонд духовної скарбниці нашого краю, вони є візитівкою Сватівщини, представлені на теренах майже всієї України та навіть за кордоном.

Вишивка стала сенсом життя Людмили Володимирівни.  Вона – учасник і призер багатьох оглядів та конкурсів різних рівнів, володар численних нагород та відзнак. У 1998 році їй було присвоєно звання «Народна майстриня декоративно-прикладного мистецтва Луганщини». На І та ІІ Всеукраїнських оглядах народної творчості, які проводилися у 1999 та 2001 роках, демонструвалися такі її авторські роботи, як картини «Козак Мамай», «Козак Слобожанський», «Матір Сва», рушники «Краплина», «Суботівські візерунки», «Замовляння», «Зірка Перуна» та інші.

Вона була членкинею обласного народного клубу майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Лівша» та районного «Берегиня». Саме Людмилі Володимирівні було надано почесне право вишивати «Рушник Єдності» в рамках Всеукраїнської національно-мистецької акції, як одній із кращих майстринь області.

Світла пам’ять про Людмилу Володимирівну назавжди залишиться у наших серцях, а її творча спадщина зберігатиметься для майбутніх поколінь у районному краєзнавчому музеї.

Щиро співчуваємо рідним та близьким з приводу непоправної втрати.

Вічна і світла пам’ять!

 

Голова Сватівської райдержадміністрації Валерій Честних

Голова Сватівської районної ради Віта Сліпець