Прес-центр19 квітня 2024, 09:04

Триває громадське обговорення пропозиції щодо перейменування топоніму в місті Сватове

Відповідно до норм Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», з метою увічнення пам’яті про осіб, які внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність, розбудову України, Сватівська МВА виносить на громадське обговорення пропозицію щодо перейменування топоніму в місті Сватове.

На адресу Сватівської МВА надійшло звернення від родини загиблого Захисника, сватівчанина, Іллі Доценка. Рідні звернулися з пропозицією перейменувати на його честь вулицю Куп’янську в місті Сватове, де жив воїн.

Ілля Доценко загинув в червні 2023 року, боронячи цілісність та суверенітет нашої держави. Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Процедура перейменування топонімів територіальної громади передбачає обов’язкове громадське обговорення. Мешканцям Сватівської міської територіальної громади запропоновано долучитися до обговорення та висловити свою думку, заповнивши гугл-форму за посиланням:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfHWdQhrVvZ8U.../viewform

Пропозиції з даного питання приймаються до 24 квітня 2024 року 23:55 години включно.