Прес-центр13 серпня 2019, 15:08

Триває підготовка до нового навчального року

Ключ до якісного навчання – це наявність технічного обладнання в класах, починаючи з початкової школи. Розуміючи це, Сватівська райдержадміністрація ставить першочерговим завдання приведення матеріально-технічної бази та навчального оснащення освітніх закладів району до сучасних стандартів організації навчального середовища для задоволення запитів населення в якісній освіті.

12 серпня делегація на чолі з заступником голови райдержадміністрації Ганною Лемешко відвідали загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади Ковалівської, Стельмахівської, Куземівської територіальних громад та Коломийчиської ОТГ з метою моніторингу готовності їх до нового освітнього року. В усіх закладах покращена матеріально-технічна база, закуплено нові парти, навчально-дидактичні матеріали; триває процес термомодернізації цих закладів, в результаті якого стало відчутно тепліше, покращилася тепло віддача, школи отримали сучасний зовнішній вигляд.

Куземівська ЗОШ І-ІІІ ст. налічує 111 учнів та ще 7 першокласників першого вересня сядуть за парти. За ініціативи Куземівського сільського голови Олександра Мартовицького в стінах школи встановлено фільтри для води.

Комунальні дошкільні навчальні заклади «Теремок» та «Барвінок» Куземівської сільської ради нараховують по 17 вихованців.  Цього року лише на ремонтні роботи цих двох закладів з бюджету сільської ради виділено 280 тисяч гривень.

Навчально-виховний комплекс «Стельмахівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» налічує 30 учнів та 6 вихованців. До першого класу цього року прийде двоє діточок. В попередні роки проведено термомодернізацію закладу за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з районного бюджету. Заклад має сучасний зовнішній вигляд. За 2018-2019 навчальний рік за кошти Стельмахівської сільської ради в сумі 10 тисяч гривень придбано ноутбук. За кошти районного бюджету в сумі 10,5 тисяч гривень поповнено матеріально-технічну базу закладу. Приміщення НВК поєднує в собі сучасні освітні надбання та історичні предмети.

Коломийчиська ЗОШ І-ІІІ ст. має 55 учнів. З сільської ради на ремонтні роботи було виділено 7 тисяч гривень. Цього року за кошти державного бюджету заклад отримав набори хімічних реактивів та геометричних фігур, в рамках програми місцевого розвитку (кошти Луганського обласного бюджету - 151 тисяч гривень, Коломийчиської сільської ради - 115 тисяч гривень, громади - 39 тисяч гривень) у закладі буде створено комп'ютерний клас.

НВК «Райгородська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» навчається 30 учнів та 5 вихованців. До першого класу прийде троє діточок. З державного бюджету для навчального оснащення заклад отримав 384,3 тисяч гривень, з місцевих – 63,6 тисяч гривень. В школі встановлено нові вікна.

Цього року НВК «Ковалівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» зустріне шість первачків, освіту отримують 36 учнів та 9 вихованців. Для закладу з державного бюджету виділено 13 тисяч гривень, з районного - близько 24 тисяч гривень, з бюджету сільської ради - 88,5 тисяч гривень, спонсорської допомоги - 8 тисяч гривень. У 2019 році в цьому закладі відремонтовано спортивний зал, придбані нові парти та дидактичний матеріал для першокласників, сучасний мікроскоп.