Прес-центр13 грудня 2021, 16:12

У Білокуракиному відкрили реконструйоване приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги

Участь в урочистому заході взяли голова райдержадміністрації Олег Сліпець, голова районної ради Людмила Русанова, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов, директор Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Артур Бродзінський, керівництво та мешканці територіальної громади.
Здійснення капітального ремонту будівлі відбулося за кошти гранту Уряду Німеччини, у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини (УФСІ VII)», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій у тісній співпраці з Білокуракинською селищною радою.
У рамках Проєкту було виконано великий обсяг робіт, зокрема: утеплено фасади загальною площею 584 м2, утеплено стіни нижче поверхні ґрунту, підшито карниз, встановлено утеплені металеві вхідні двері, відремонтовано ґанки та піддашки. Для Центру закуплено медичне обладнання та швидкі тести, а для його працівників – засоби індивідуального захисту.
Загальний обсяг інвестицій у реконструкцію склав 3 млн 180 тис. гривень.
Відкриття цього соціально значущого об’єкту забезпечить новий формат надання медичних послуг та сприятиме підвищенню їх якості для жителів Білокуракинської та сусідніх громад.