Прес-центр17 травня 2018, 13:05

У м. Сватове відкрився новий дитячий навчальний заклад

16 травня відбулося відкриття комунального закладу дошкільної освіти «Сватівський центр розвитку дитини», у якому взяв участь голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров.

Цей об’єкт був збудований за сприяння Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй та завдяки підтримці Уряду Японії. Саме тому на урочистий захід, крім керівництва Сватівського району й міста, заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Ольги Лішик і керівника Програми відновлення та розбудови миру ПРООН Віктора Мунтяну, завітав заступник посла, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.

Вразило те, як гармонійно поважний гість з Японії влився у святкову юрбу маленьких і дорослих сватівчан, бо був вдягнений у вишиванку, оскільки урочистості з нагоди відкриття центру відбувалися напередодні Дня вишиванки. Виявлення поваги до національних традицій, звичаїв та обрядів інших народів, яку своїм вчинком продемонстрував  представник Посольства Японії, є запорукою суспільної злагоди усіх народів і націй світу.