Прес-центр9 липня 2018, 15:07

Участь сватівчан в ІІІ обласному фестивалі української народної іграшки та гри

06 липня у м. Кремінній на мальовничому березі річки Красна відбувся ІІІ обласний фестиваль української народної іграшки та гри, який щороку не тільки сприяє відродженню традицій та обрядових дійств наших предків, а є й дороговказом для національного відродження у нашому регіоні.

Фестиваль став своєрідною мистецькою терапією за допомогою занурення в українські ігри та фольклор. 

Під час фестивалю усі бажаючі мали можливість познайомитися з різними техніками створення народних іграшок з природних матеріалів. Для цього була організована робота майданчику «Етноіграшка», де майстри декоративно-ужиткового мистецтва з усіх районів провели профільні майстер-класи. Від Сватівського району свої мистецькі роботи представили учасники любительського об'єднання «Чарівна скринька», керівник Олена Бондаренко та клубу «Берегиня», керівник Наталія Толстова.

Найактивніші учасники були нагороджені призами та грамотами.

Також сватівські майстрині брали участь у благодійній акції «Крамничка добрих справ». Виготовлені під час  майстер-класів іграшки, були передані дітям з малозабезпечених сімей, які мешкають на прифронтових населених пунктів, а також тим, які перебувають у закладах психологічної реабілітації.

У святковому концерті Сватівщину представила Анастасія Толстова з піснями «Ми-Україна» Брія Блессінга та «Повертайся, соловейко»  Леоніда Федорука.   

Для учасників та гостей фестивалю були представлені виступи Луганського обласного Козачого кінного театру, театру юного глядача Сєвєродонецького міського Палацу культури, ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії, а також професійних і аматорських колективів закладів культури Луганщини.

На завершення заходу глядачів зачарувало обрядове дійство запалення Купальського вогнища.