Прес-центр1 cічня 2024, 10:01

Уряд затвердив оновлений Порядок забезпечення допоміжними засобами реабілітації.

Він передбачає, що висновок про забезпечення допоміжними засобами реабілітації (ДЗР), який надають МСЕК, ЛКК, ВЛК чи мультидисциплінарної команди, буде єдиним за формою для усіх цих органів (https://bit.ly/4aAmgsQ).
Єдина форма визначає чіткі функціональні характеристики засобу реабілітації, а під час формування лікарських висновків враховуватимуть всі особливості пацієнта та його потреби.
Раніше через відсутність єдиного зразка лікарі використовували різні описові формулювання для призначення ДЗР. Іноді це спричиняло труднощі для пацієнтів при отриманні необхідного виробу та реабілітації, вимагало додаткового часу для уточнень певних характеристик.
Засоби реабілітації повинні призначатися відповідно до міжнародних стандартів на основі Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ). Ключовими під час такого призначення є підтримка або поліпшення функціонування, незалежності та самостійності людини, покращення її добробуту, а також досягнення завдань реабілітації.
Якщо ви раніше отримали від МСЕК, ЛКК чи ВЛК документ, що підтверджує потребу у забезпеченні ДЗР, оформлювати новий висновок за єдиною формою – не потрібно.
Детальніша інформація на нашому сайті за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23404.html