Прес-центр17 листопада 2017, 15:11

Вітання голови райдержадміністрації Дмитра Мухтарова з Днем працівників сільського господарства

Щороку у третю неділю листопада, згідно з Указом Президента від 7 жовтня 1993 року №428/93, в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Це професійне свято працівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості. Всі перелічені галузі представлені в економіці Сватівщини.

Сватівський район - один з найбільших сільськогосподарських районів області, в якому агропромисловий комплекс і переробна промисловість є провідними галузями економіки. Тому пріоритетним напрямком розвитку району є сільське господарство. 

Сільськогосподарський 2017 рік виявився складним, як у фінансовому, так і погодному відношенні. Проте, в умовах, що склалися, Сватівський район по валу ранніх зернових культур знаходиться на першому місці серед районів області і на сьомому по врожайності.

Протягом останніх років спостерігається динаміка збільшення внесення агроформуваннями району мінеральних добрив, засобів захисту рослин. Впровадження сучасних технологій вимагає від господарств приділяти увагу технічному переоснащенню. Сьогодні в районі працює 24 високопродуктивних комплекси, що дозволяє 60% посівних площ засівати за нульовою та мінімальною технологіями. Все це у свою чергу надає можливість отримувати високі врожаї.

Розвиток галузі тваринництва є запорукою зайнятості частини сільського населення. Виробництвом продукції тваринництва в районі займається 10 агроформувань. На розвитку галузі молочного скотарства наразі спеціалізується 7 господарств, свинарства - 4, вівчарства – одне.

Стратегією розвитку агропромислового комплексу району, у розробці якої брали участь керівники сільськогосподарських господарств, передбачено заходи щодо розвитку окремих галузей тваринництва.

Так, подальший розвиток молочного скотарства передбачається за рахунок збільшення поголів’я худоби, а саме СФГ «Урожайне» планує протягом 2018-2020 років провести реконструкцію тваринницького приміщення, що надасть змогу збільшити поголів’я великої рогатої худоби на 100 голів.

Розвиток свинарства передбачається за рахунок виведення на проектну потужність свиноферми МАКС-АГРО у с.Свистунівка, а також вдосконалення технологій утримання свинопоголів’я в інших господарствах.

Для здійснення господарської діяльності СФГ «Радуга» планує в 2018 році придбати 100 бджолосімей.

Шановні працівники сільського господарства! Прийміть щирі вітання з вашим професійним святом; сердечні слова вдячності за вашу невтомну хліборобську працю.

Нехай щедрими врожаями колосяться сватівські лани, примножується поголів’я галузі тваринництва, збільшуються надої молока.

 

Нехай втілюються у життя ваші найсміливіші професійні плани та задуми.

Бажаю вам і вашим родинам прихильної долі, миру та злагоди, міцного здоров’я та добробуту.

 

З повагою, голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров