Прес-центр2 серпня 2018, 14:08

Захист прав дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

У Сватівському районі продовжується робота з надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

02 серпня на черговому засіданні районної комісії з питань захисту прав дитини, яку очолює голова Сватівської райдержадміністрації Мухтаров Д.Х., розглядалися питання про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також про неналежне виконання громадянином В. (с. Хомівка) і громадянкою Ф. (с. Містки) своїх батьківських обов’язків.

На теперішній час до райдержадміністрації із заявами про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, звернулося 325 громадян. З них комісією вже розглянуто 66 справ, в яких підставою для надання статусу є внутрішнє переміщення дітей.

Фактично вже отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, 49 осіб.

Питання надання цього статусу мешканцям Сватівського району поки що  залишається відкритим у зв’язку з необхідністю внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 року № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

З питання виконання батьківських обов’язків стосовно однієї матері членами комісії було одностайно прийняте рішення про доцільність притягнення її до адміністративної відповідальності. Розглянувши ситуацію, яка склалася в іншій родині, було прийнято рішення щодо проведення Сватівським РЦСССДМ профілактичної роботи без взяття під соціальний супровід, а батькові рекомендовано приділяти більше часу спілкуванню з дитиною.