Прес-центр26 лютого 2020, 16:02

Зайнятість працівників, які підлягають вивільненню

25 лютого голова райдержадміністрації Валерій Честних провів засідання районної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників.

На засіданні було розглянуто інформацію Сватівського районного центру зайнятості про заплановане масове вивільнення 48 працівників райдержадміністрації (апарату, управління соціального захисту населення, управління фінансів, управління економічного розвитку та інших структурних підрозділів) і 71 працівників комунального некомерційного підприємства «Сватівська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги».

Комісією були проаналізовані заходи, здійснені роботодавцями щодо зменшення чисельності вивільнених працівників.

Так, 3 працівника управління економічного розвитку, яке ліквідовується, на цей час працевлаштовані; 11 державних службовців структурних підрозділів райдержадміністрації надали згоду на переведення на інші посади; 1 працівник, посада якого підлягала скороченню, працевлаштувався самостійно; 2 державні службовці звільнилися у порядку переведення для подальшої роботи в іншому державному органі.

Усім особам, які підлягають вивільненню у результаті скорочення штату та реорганізації райдержадміністрації, у повному обсязі будуть виплачені передбачені чинним законодавством виплати (заробітна плата на день звільнення, компенсація за невикористані відпустки, вихідна допомога).

Сватівською обласною лікарнею з надання психіатричної допомоги розглядається питання працевлаштування 7 скорочених працівників пільгових категорій.