Прес-центр12 вересня 2018, 17:09

Зміни у порядку нарахування субсидій

11 вересня відбулася нарада з представниками місцевих підрозділів податкової інспекції, Пенсійного фонду України, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, яку провела заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко. Обговорювалося питання сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) особами, які звертаються за призначенням житлової субсидії. Необхідність проведення наради обумовлена чисельними зверненнями громадян до спеціалістів управління соціального захисту населення з питання порядку сплати ЄСВ.

Відповідно до чинного законодавства України, житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-тирічного віку, які не сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Проте коли такі особи на момент призначення житлової субсидії сплатили ЄСВ протягом двох місяців підряд перед зверненням, субсидію може бути призначено за рішенням комісії, що створена при райдержадміністрації.

На нараді прийнято рішення провести серед населення району широку інформаційну кампанію з цього  питання.