Прес-центр19 жовтня 2023, 15:10

16-18 жовтня працівники служб у справах дітей Сватівського району взяли участь у навчанні служб у справах дітей Луганської області «Основні засади підтримки діяльності служб у справах дітей щодо забезпечення та захисту прав дитини».

Захід організований Службою у справах дітей Луганської обласної військової адміністрації. До учасників заходу з вітальним словом звернулися заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації, Катерина Безгинська, та начальниця Служби у справах дітей Луганської обласної військової адміністрації, Раїса Родіна. Організатори запросили чудових тренерів та спікерів. Захід було проведено за підтримки Unicef "Спільно для кожної дитини". Навчальні матеріали підготовлено проєктом Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні», який впроваджується компанією Alinea International Ltd.
Учасники навчання мали змогу обговорити актуальні питання у сфері захисту прав дітей та роботи відповідних служб.
Освітній захід передбачав декілька навчальних сесій, тематика яких була різноманітною. Навчальна програма триденного заходу дала можливість працівникам служб у справах дітей торкнутися таких важливих питань, як:
- Суть прав дитини, інтереси дитини, участь у прийнятті рішень.
- Повноваження територіальних громад щодо забезпечення та захисту прав дитини.
- Основні завдання та повноваження служб у справах дітей.
- Відновлення діяльності із захисту прав дитини на деокупованих територіях.
- Забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
- Організація надання соціальних послуг дітям та сім’ям з дітьми.
- Сімейні форми виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
- Діяльність служби у справах дітей щодо усиновлення.
- Надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Захід дав можливість працівникам актуалізувати знання, поспілкуватися та обмінятися досвідом, а також відрефлексувати після завершення сесій та отримати зворотній зв’язок. Атмосфера заходу надихала на спільну роботу і спонукала до співпраці та роботи в команді. Під час заходу проводилися різноманітні активності, навіть, обставини та сигнали повітряної тривоги не змогли перервати навчальний процес.