Прес-центр1 червня 2023, 13:06

1 червня, у перший день літа, відповідно до Указу Президента України від 30.05.1998 №568/98 традиційно відзначаємо День захисту дітей

З 1950 року світова громадськість з ініціативи ООН відзначає День захисту дітей та вважає захист прав, здоров'я та життя дітей основним напрямом своєї діяльності. Це свято створене з метою нагадати нам, що діти - це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами, а суспільству загалом - про необхідність захисту їхніх прав, аби діти могли навчатися, рости щасливими, займатися улюбленою справою, і в майбутньому стати чудовими батьками та громадянами своєї країни.
Звісно, цьогоріч (як і минулого року) тисячам українців не до святкувань, враховуючи наслідки впливу повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України на життя та долю українських дітей, порушення основоположних прав, передбачених Конвенцією ООН про права дитини та будь-яким іншим міжнародним чи національним законодавством.
Проте діти залишаються дітьми й у всі часи потребують нашої з вами підтримки та захисту.
Діти — маленькі частинки великого щастя, диво, що наповнює життя кожного дорослого непідробною радістю та теплом. Діти так потребують любові та турботи, батьківської ласки і хочеться, щоб кожне дитяче серце не було обділене цим маленьким щастям.
У День захисту дітей бажаємо кожній дитині мати міцну сім'ю та все необхідне для безтурботного дитинства. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої країни буде здоровим та щасливим!
Голова Сватівської райдержадміністрації Олег Сліпець