Прес-центр22 червня 2021, 12:06

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Щороку цього дня ми вшановуємо світлу пам’ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Через горе і страждання вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшовшись через кожне серце, кожну долю.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних тортур нацизму.
Сьогодні в кожному куточку Сватівського району, в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, організаціях, установах відбулася особлива церемонія – хвилина пам’яті за загиблими у Другій світовій війні.
Голова райдержадміністрації Олег Клименчуков, голова районної ради Людмила Русанова та міський голова Віта Сліпець вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання й покладанням квітів до Меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи у районному центрі.
Зараз український народ особливо гостро усвідомлює ціну свободи та миру. Наші хлопці і дівчата знову, зі зброєю в руках, захищають кордони Батьківщини, свободу, суверенітет та демократію України.
Вічна пам’ять загиблим... Честь і слава героям!