Прес-центр28 квітня 2023, 11:04

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Щорічно 28 квітня у понад 100 країнах світу задля привернення уваги суспільства до проблеми безпеки людини на робочому місці відзначають Всесвітній День охорони праці.
Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685-2006 в Україні також щороку відзначається День охорони праці.
У 2023 році Всесвітній день охорони праці присвячений безпечному та здоровому робочому середовищу як фундаментальному принципу та праву на роботі.
Право на працю у безпечних та здорових умовах праці закріплено Конституцією України.
Але, нажаль з початком повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних та здорових умовах праці.
Тож, Сватівська районна військова адміністрація, за рекомендаціями Східного Міжрегіонального управління державної служби України з питань праці, пропонує всім військовим адміністраціям району долучитися до спільної роботи щодо інформування роботодавців і працівників про вимоги законодавства з питань охорони праці в умовах воєнного стану та навчання працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, направлених на збереження життя та здоров’я під час виконання своїх професійних обов’язків, та вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві, в мирний час та під час воєнного стану.