Прес-центр28 липня 2023, 11:07

28 липня - День Української Державності

28 липня – особливий день для нас всіх, адже саме сьогодні ми святкуємо День української державності! Цей день – символ нашої єдності, гідності та національної гордості.
Дата обрана не випадково. Святкування зародження нашої державності ми відзначаємо в день її розквіту – в День хрещення Київської Русі – України.
Україна є спадкоємицею тисячолітньої історії державотворення. Починаючи від Хрещення Київської Русі у 988 році, що засвідчило європейський цивілізаційний вибір Володимира Великого, та її наступників: Галицько-Волинського князівства, Української козацької держави (Гетьманщини), Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, Української Держави, Карпатської України і дотепер, сучасної України – все це наша історія і наш спадок.
Цей день підкреслює нашу єдність, силу духу і готовність долати будь-які випробування, зберігаючи понад тисячолітні традиції та цінності, що склалися у процесі формування Української нації.
Нехай в наших серцях завжди горітиме вогонь патріотизму, живе любов до рідної землі та бажання бути справжніми гідними громадянами України!
З повагою - голова Сватівської райдержадміністрації Олег Сліпець