Прес-центр30 липня 2021, 08:07

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків, і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим протидіяти торгівлі людьми.
 27 липня управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації долучилося до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, провівши флешмоб на тему: «Людина - не товар», з метою приверненя уваги мешканців Сватівського району до прихованого злочину «торгівля людьми».
Торгівля людьми – це порушення прав людини та форма рабства, продовжує існувати у ХХІ столітті і є актуальною проблемою для всіх країн світу, включаючи і Україну. Вона не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються і легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже боротьба із цим злочином, порушенням прав людини у сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.
Треба пам’ятати: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації.
Кожен постраждалий має право на допомогу!
Контакти:
☎️ 15-47 – Управління протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству Міністерства соціальної політики України.
☎️ 527 або 0 800 505 501 - Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.