Прес-центр4 листопада 2021, 13:11

4 листопада голова райдержадміністрації Олег Сліпець та голова районної ради Людмила Русанова провели онлайн-нараду з головами територіальних громад Сватівського району

Під час якої було проаналізовано ситуацію щодо вакцинації населення проти COVID-19, а також розглянуті проблемні питання, пов’язані з низькою динамікою вакцинації на окремих територіях. Особливо детально зупинилися на імунізації штатних працівників територіальних громад, комунальних підприємств, а також працівників сфери освіти, культури та охорони здоров’я.  

Очільники району наголосили на необхідності пришвидшення темпів вакцинації. Вакцинопрофілактика визнана одним з найбільш дієвих і ефективних заходів у боротьбі з хворобами та є вагомим інструментом забезпечення епідеміологічного благополуччя населення.  Окремо акцентували на необхідності комплексного підходу до інформаційної кампанії щодо важливості та необхідності щеплень.

На превеликий жаль, пандемія COVID-19 має невтішну статистику і щодня нагадує нам про це. Слід пам’ятати, що в групі ризику знаходяться діти, люди похилого віку, а також люди з супутніми захворюваннями. На сьогоднішній день в пунктах щеплення та центрах масової вакцинації Сватівського району вакцина доступна в достатній кількості.

Окремо Олег Сліпець зауважив, що райдержадміністрація та районна рада завжди відкриті до діалогу та зацікавлені в якісній комунікації і висловив сподівання  щодо конструктивної співпраці з боку територіальних громад.