Прес-центр5 листопада 2021, 11:11

4 листопада у форматі живого та конструктивного діалогу відбулася зустріч голови райдержадміністрації Олега Сліпця з представниками громадськості Сватівщини

Голова райдержадміністрації відповів на порушені питання учасників зустрічі, вислухав думки, пропозиції і зауваження, інформував про своє бачення шляхів вирішення проблемних питань. 

Обговорили також нагальні питання, котрі турбують мешканців, а саме перспективи та наслідки реорганізації державного підприємства «Сватівське лісомисливське господарство», його розвиток в умовах реформування галузі лісового господарства в Україні; щодо стану утримання захисних споруд цивільного захисту району, їх облаштування, проведення технічної інвентаризації.

Питання незадовільного стану дамби Сватівського водосховища викликає у громадськості неабияку стурбованість. Великогабаритні автомобілі катастрофічно зруйнували покриття. Відсутність капітального ремонту може призвести до трагічних наслідків. Як зазначив Олег Сліпець, це питання варто розглядати у двох аспектах: ремонт дорожнього покриття захисної дамби та безпека експлуатації гідротехнічних споруд. Це потребує значних фінансових та часових витрат.  

Також учасники зустрічі порушили питання роботи телерадіокомпанії, функціонування кінно-спортивного клубу «Юнацька слобода», який діє в місті Сватове, та отримання послуг з магнітно-резонансної томографії.

Учасники зібрання відвідали Свято-Покровський Храм православної церкви України, який почали зводити три роки тому на пожертви парафіян. Закінчити будівельні роботи Свято–Покровського храму планують у цьому році.

Завершуючи зустріч, Олег Сліпець запевнив, що райдержадміністрація буде надавати всебічне сприяння та підтримку в діяльності громадськості,  зокрема, громадській раді при Сватівській райдержадміністрації.