Прес-центр5 серпня 2021, 08:08

4 серпня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков та голова районної ради Людмила Русанова взяли участь в апаратній нараді очільника області Сергія Гайдая в режимі відеоконференцзв’язку

На порядку денному було розглянуто низку важливих питань, що постійно знаходяться у центрі уваги, як на обласному, так і районному рівнях.
Про підбиття підсумків збирання ранніх зернових культур та сівбу озимих культур під врожай 2022 року інформував директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін. Він зазначив, що збирання ранніх зернових на Луганщині завершилося з високими результатами, зокрема Сватівський район займає почесне ІІ місце в області по урожайності. До того ж було наголошено на важливості дотримання протипожежних заходів у сільськогосподарському виробництві області.
Також було порушено питання стихійних сміттєзвалищ на території області та вжиття заходів щодо їх ліквідації. На сьогодні саме стихійні сміттєзвалища є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища, і їх кількість щороку зростає. Для усунення та упорядкованості територій несанкціонованих сміттєзвалищ було запропоновано поширити інформацію щодо функціонування Єдиного порталу «Інтерактивна мапа» https://ecomapa.gov.ua/content/pro-nas.html, який надає можливість кожному громадянину повідомити про місця стихійних сміттєзвалищ.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби області Ріта Холоденко поінформувала про недостатнє виконання вимог Комплексного плану невідкладних спеціальних заходів щодо виявлення, локалізації та ліквідації карантинного буряну амброзії полинолистої у 2021-2025 роках. Тому органам місцевого самоврядування було рекомендовано здійснювати належний контроль у сфері благоустрою територіальних громад.
Також Сергій Гайдай акцентував увагу на важливості вакцинації від COVID-19 відзначивши, що наразі у центрах вакцинації, створених в області, можна щепитися вакцинами Pfizer або CoronaVac, а також швидко отримати Covid-сертифікат міжнародного зразка.
Нагадаємо, що на Луганщині діють чотири таких центри:
- м. Сєвєродонецьк, пр-т Хіміків, 28, міський Палац культури;
- м. Сватове, провулок Базарний, 1-А (район міського ринку та автовокзалу), адмінкорпус КНП «Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги»;
- м. Старобільськ, площа Базарна, 1, будівля адміністрації місцевого ринку;
- смт Новоайдар, вул. Незалежності, 20/3, адмінкорпус КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня».