Прес-центр8 червня 2021, 15:06

8 червня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков взяв участь у засіданні круглого столу «Інфраструктура та обладнання шкільних їдалень за стандартами НАССР»

Захід організовано за сприяння  Луганської обласної державної адміністрації в рамках проєкту SchoolFoodGeneration - «Впровадження санітарних нормякості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Луганській та Донецькій областях (підконтрольних Уряду України)», щореалізують МБФ «Жовто-Блакитні Крила» і ВГО «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland та за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Почесним гостем круглого столу була заступниця голови Луганської облдержадміністрації  Катерина Безгинська, яка привітала учасників та побажала плідної роботи.

Кейс заходу ввібрав у себе теоретичну, виставкову, консультативну та практичну частини. Присутні мали можливість ознайомитися з представленим обладнанням від компаній–виробників та технологіями приготування страв за шкільним меню.

Процесом керувала команда технологів та шеф-поварів від Національної асоціаціїгромадського харчування, у яких кожен зміг отримати професійне консультування щодо підвищення якості страв та заощадження часу, фінансових і енергетичнихресурсів.

Дотримання норм HACCP, зокрема в освітній сфері, сприятиме захисту інтересів і прав дітей та молоді, а впровадження принципів HACCP сприятиме розвитку найважливіших регіональних стратегій Луганської та Донецької областей.