Прес-центр10 вересня 2021, 09:09

9 вересня відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови Сватівської райдержадміністрації Борис Руденко

Особливу увагу було приділено стану вакцинації громадян Сватівського району, зокрема, працівників закладів освіти.
З початком навчального року збільшується ризик поширення вірусу COVID-19 серед освітян, учнівської молоді та їх батьків. За інформацією завідуючого Сватівського районного відділу ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Всеволода Ткаченка, кількість захворілих збільшилася на 10 осіб у порівнянні з минулим тижнем. Загалом на сьогоднішній день зареєстровано 3081 випадок захворювання серед мешканців Сватівщини, з яких 90 % не були вакциновані.
«У Сватівському районі функціонують пукти щеплення та мобільні бригади, які оснащені достатньою кількістю доз вакцин проти вірусу. Вважаю, що необхідно посилити відповідну інформаційно-просвітницьку роботу. Вакцинація – єдиний спосіб максимально вберегти себе та своїх близьких від ускладнень, які може спровокувати вірус»,– зауважив Борис Руденко.
Запрошена на засідання комісії адміністратор супермаркету «СІМ’Я» в місті Сватове Ірина Морока доповіла про вжиті санітарні заходи щодо мінімізації розповсюдження серед працівників та відвідувачів захворювання на COVID-19. За її словами, сьогодні, 9 вересня, магазин закритий на повну дезінфекцію приміщення, працівники супермаркету і спеціалісти Сватівського районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб обробляють всі поверхні, вітрини, холодильники та приміщення складу. Також адміністраторка додала, що в колективі зробили щеплення 80 % персоналу, з них 35 % отримали вже дві дози вакцини.
За результатами роботи комісія вирішила продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо важливості вакцинації від COVID-19 та дотримання протиепідемічних заходів. Органам місцевого самоврядування, керівникам закладів охорони здоров’я району, на базі яких функціонують пункти щеплення, рекомендовано забезпечити їх безперебійну роботу відповідно до затверджених графіків.
Шановні краяни! Бережіть себе та рідних! Вакцинуйтеся, дотримуйтесь маскового режиму та соціальної дистанції!