Прес-центр17 лютого 2021, 16:02

І знову про важливі питання, що турбують мешканців району

17 лютого очільники району Валерій Честних та Людмила Русанова зустрілися з начальником Сватівської дільниці Новопсковського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства  АТ «Луганськгаз»  Миколою Вітковським для обговорення важливих для мешканців Сватівського району питань –  змін цін на «блакитне паливо», обслуговування газових мереж, їхньої безпечної експлуатації.

За словами Миколи Вітковського, в Луганській області транспортуванням газу займається акціонерне товариство «Луганськгаз». До нього входять п’ять газових управлінь, в тому числі і Новопсковське, до якого відноситься Сватівська дільниця, яка не має жодного відношення до формування ціни за транспортування газу. Цим займається оператор газорозподільної системи акціонерного товариства «Луганськгаз». Сватівська дільниця, як і сотні таких по Україні, займається обслуговуванням газотранспортної мережі. «Головне завдання нашого підприємства — забезпечення безперебійної та безпечної доставки природного газу до споживача» – сказав Микола Вітковський.

  Основним постачальником природного газу для промислових споживачів, бюджетних та релігійних організацій, а також побутових споживачів в Луганській області  є Товариство з обмеженою відповідальністю “Луганськгаззбут”, що було створено у 2017 році, на підставі ліцензії, виданої НКРЕКП на право постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

Також були розглянуті інші питання, порушені громадськістю під час засідання Громадської ради при райдержадміністрації 16 лютого.