Прес-центр25 листопада 2021, 14:11

Інформація про роботу архівного відділу Сватівської районної державної адміністрації Луганської області за 11 місяців 2021 року

Архівний відділ Сватівської районної державної адміністрації Луганської області здійснює управління архівною справою і діловодством на території Сватівського району, до якого приєднані під час реформи адміністративно-територіального устрою та децентралізації влади колишні Білокуракинський та Троїцький райони. Координує діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності у питаннях архівної справи і діловодства, внесення до Національного архівного фонду архівних документів місцевого значення, ведення їх обліку, створення належних умов їх зберігання та використання відомостей, що в них містяться, здійснення контролю за діяльністю архівних установ і служб діловодства, забезпечення додержання законодавства про Національний фонд та архівні установи.

У процесі реорганізації Білокуракинської та Троїцької райдержадміністрацій, які приєдналися до Сватівської райдержадміністрації, реорганізовано й структурні підрозділи зі статусом юридичних осіб цих органів влади. У червні цього року були припинені як юридичні особи архівні відділи Білокуракинської та Троїцької райдержадміністрацій. Їх правонаступником став архівний відділ Сватівської райдержадміністрації. Відповідні відомості внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Слід зазначити, що на якість надання послуг з архівної справи мешканцям колишніх Білокуракинського та Троїцького районів це не вплине. З лютого 2021 року в смт Білокуракине та смт Троїцьке Сватівською райдержадміністрацією організовано віддалені робочі місця, на яких працюють місцеві фахівці:

смт Білокуракине:

Огурцова Ганна, головний спеціаліст архівного відділу Сватівської райдержадміністрації (пл. Шевченка, 2А, e-mail: arhbk@ukr.net )

смт Троїцьке:

Ногіна Ольга, головний спеціаліст архівного відділу Сватівської райдержадміністрації (просп. Перемоги, 77, e-mail: arhiv_tro@ukr.net).

Детальніше з роботою архівного відділу райдержадміністрації можна ознайомитися за посиланням http://surl.li/atzue.