Прес-центр5 серпня 2021, 08:08

Інтерактивна мапа сміттєзвалищ

Електронний сервіс Ecomapa.gov.ua, який діє з 2016 року, включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією онлайн сповіщення про виявленні сміттєзвалища.

 Метою створення електронного сервісу є проведення оперативного реагування на всі наявні несанкціоновані/стихійні сміттєзвалища та внесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою.
 Додати інформацію про стихійні сміттєзвалища може кожен громадянин за допомогою додатку «Інтерактивна мапа» який можна завантажити у Play Маркет та App Store або ж на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України перейшовши за посиланням ▶️ https://ecomapa.gov.ua/feedback/ .
 Для того щоб розповісти про нелегальне сміттєзвалище або стихійне сміттєзвалище достатньо сфотографувати його, та скористатись додатком або сайтом Міндовкілля «Інтерактивна мапа», зареєструвавшись в системі та надіслати звернення з точними координатами місця розташування сміттєзвалища та фотознімками.
Після реєстрації звернення, Міндовкілля надсилає його до органів місцевої влади з вимогою їх ліквідувати.
Інформація щодо статусу опрацювання звернення відображатиметься в персональному кабінеті користувача.
Розробники сайту зауважують, що фахівці Міндовкілля забезпечують оперативне надходження інформації до місцевих органів влади, які відповідають за їх ліквідацію.